+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Microsoft Office 365 in AAI račun

PRIJAVA IN PRAVILA UPORABE

Vsak učenec, ki obiskuje Osnovno šolo Jakoba Aljaža Kranj je upravičen do  Office 365 A3 licence. Če je torej v družini več otrok, ki obiskujejo našo šolo, je VSAK od njih upravičen licence A3.

Spodaj lahko preberete, kaj nudi vsaka licenca, in si prenesete obrazec za dodelitev licenc za vašega otroka. Če je v družini več otrok, morate izpolniti in oddati obrazec (prijavnico) za vsakega otroka posebej.

 AAI račun dobijo učenci šole za dostop do Arnesovih storitev. V kolikor želi učenec imeti šolsko elektronsko pošto Office 365 izpolni prijavnico.

PRIJAVNICA ZA DOSTOP DO OFFICE 365 in AAI RAČUN

STORITVE, ki jih lahko uporabljate z enotnim uporabniškim imenom – POVEZAVA

Prijava za dostop do storitve Office 365

 • Prijavnico ČITLJIVO izpolnijo starši/skrbniki.
 • Izpolnjena morajo biti vsa polja na prijavnici.
 • Prijavnica mora biti podpisana s strani starša/skrbnika IN otroka.
 • Pravilno izpolnjeno in podpisano prijavnico v šoli oddate računalničarki, ga. Teji Toman ali jo pošlje na elektronski naslov teja.toman@os-jakobaaljaza.si
 • Po elektronski pošti dobite prijavne podatke AAI in Office 365 za vašega otroka.
 • Prijavnico dobite na zgornji povezavi.

Prenehanje dostopa do storitve Office 365
Uporabniku upravičenost do licenc poteče s prenehanjem šolanja na naši šoli (konec 9. razreda, prestop na drugo šolo, predčasno prenehanje šolanja na naši šoli). Takrat se uporabniku odvzamejo licence in uporabniško ime, vsebine uporabnika pa se brišejo. Šola NE ODGOVARJA za morebitno izgubo podatkov ali dokumentov v oblaku med uporabo ali ob prenehanju uporabe servisa Office 365!

Office 365 A3:
Officeovo zbirko
Vedno imejte najnovejše različice programa:
Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Lync, Access

 • Zabeležite svoje zamisli z načinom dela, ki vam najbolj ustreza: s tipkovnico, peresom ali zaslonom na dotik.
 • Odpirajte datoteke PDF in urejajte odstavke, sezname in tabele, podobno kot v znanih Wordovih dokumentih.
 • Sledite pripombam v Wordovih dokumentih in jih označite kot dokončane z novim gumbom za odgovor.
 • Pretvorite podatke v grafikon ali tabelo v dveh korakih ali manj, tako da jih lahko hitreje analizirate, nato pa pridobite predogled z drugačnim oblikovanjem.
 • V OneNotove zvezke vdelajte Excelove preglednice, Visiove diagrame, fotografije in skoraj vse druge vrste računalniških datotek.
 • Dajte PowerPointovo predstavitev v skupno rabo v spletu tako, da pošljete povezavo do nje.
 • Oblikujte prilagojeno marketinško gradivo, ki ustreza vaši blagovni znamki in strankam.

Office v računalnikih, tabličnih računalnikih in telefonih
Uporabljajte polno različico Officea v računalnikih s sistemom Windows, računalnikih Macintosh, tablicah Windows, napravah iPad®, tablicah s sistemom Android in v večini prenosnih naprav. Vsak uporabnik lahko Office namesti v 5 računalnikov s sistemom Windows ali računalnikov Macintosh, 5 tablic (Windows, iPad in Android) in 5 telefonov.

Office je združljiv z računalniki in tabličnimi računalniki s sistemom Windows 7 ali novejšim ter z računalniki Mac s sistemom Mac OS X 10.6 ali novejšim. Office for iPad lahko namestite v naprave iPad z različico 7 ali novejšo. Office for Android lahko namestite v tablice s sistemom Android KitKat 4.4 ali višjo različico. Če želite več informacij o združljivih tablicah in telefonih, obiščite spletno mesto www.office.com/information.

Office Online
Ustvarjajte in urejajte Wordove, Excelove, PowerPointove in OneNotove datoteke v spletnem brskalniku. Sprotno soavtorstvo olajša sodelovanje.

Shramba in skupna raba datotek
S storitvijo OneDrive za podjetja prejme vsak posameznik 1 TB osebne shrambe v oblaku, do katere lahko dostopa kjer koli. Datoteke preprosto dajte v skupno rabo za druge uporabnike v organizaciji in zunaj nje ter nadzorujte, kdo si lahko posamezno datoteko ogleda in jo ureja. 

PRVA PRIJAVA

V priloženem dokumentu si lahko ogledate postopek za prvo prijavo z AAI računov v Office 365.

Dostopnost