+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Robotika je eno razvojno najbolj propulzivnih področij sedanjosti in prihodnosti, zato jo je pomembno približati tudi osnovnošolcem. V šoli imamo tri zelo zanimive sošolce mTiny programobilne robotke. K nam so prišli od daleč, iz kitajskega mesta Shenzehn, kjer deluje tehnološko podjetje Makeblock, nakup in dobavo te opreme pa nam je omogočilo podjetje Legama.

Pri pouku programiranja in interesnih dejavnosti računalništva se učenci z veseljem družijo z našimi tremi sošolci robotki . Ti prikupni mali robotki omogočajo učencem, da razvijajo svoje veščine programiranja na igriv in zanimiv način.

Zakaj so ti robotki tako posebni?

  • Zaradi kreativnosti in domišljije: Učenci se prelevijo v prave inženirje, ko sestavljajo in programirajo mTinyje. Vsak korak, od povezovanja komponent do pisanja kode, spodbuja njihovo kreativnost. Lahko si zamislimo, kako se mali robotki sprehajajo po razredu, sledijo črtam, izvajajo zapletene naloge in se odzivajo na okolico. To je prava igrača za domišljijo, ki učencem omogoča, da svoje ideje prenesejo v resničnost.
  • Zaradi drugega načina dojemanja: Robotki mTiny so odličen način, kako učencem približati abstraktne koncepte. Namesto da bi le poslušali o algoritmih, pogojnih stavkih in zankah, jih lahko učenci dejansko vidijo v akciji. To jim omogoča, da bolje razumejo, kako delujejo programi in kako se lahko spopadejo z različnimi izzivi.
  • Zaradi timskega delo: Pri delu z mTinyji se učenci pogosto združujejo v skupine. Skupaj rešujejo probleme, načrtujejo strategije in izmenjujejo ideje. To spodbuja tudi komunikacijo in sodelovanje, kar so ključne veščine za uspešno delo v prihodnosti.

Vsekakor so mTiny robotki odlično orodje za poučevanje programiranja, saj združujejo zabavo, učenje in razvoj kritičnega razmišljanja.

Teja Toman, učiteljica računalništva

Dostopnost