+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

25. 1.2024 smo z učenci, ki obiskujejo izbirne vsebine Organizmi v naravnem in umetnem okolju in sodobna priprava hrane obiskali BTŠ Naklo, kjer smo se udeležili delavnic konji in čebele naši prijatelji.

1. delavnica o konjih:                                                   

spoznali smo različne pasme konj, ki jih imajo na posestvu, pridobili informacije o življenju, oskrbi in vedenju konja. Ogledali smo si hlev in tudi zajahali prijaznega konja, ki nas je potrpežljivo popeljal po maneži.  

2. delavnica: o čebelicah

Veliko smo izvedeli o pomenu te čudovite živali za človeka in njegovo tesno povezanost in odvisnost od čebel. Presunilo nas je tudi dejstvo, da so čebele zelo ogrožene in zaradi onesnaževanja, spreminjanja podnebja in drugih neljubih dejavnikov sploh ne bi preživele brez pomoči človeka.

Ali ste vedeli, da je bil naš zelo znani čebelar Anton Janša  začetnik modernega čebelarstva in eden najboljših poznavalcev čebel, poznan tudi na Dunaju, saj ga je sama Marija Terezija povabila na Dunaj, da bi tam poučeval čebelarje.

Čebelnjak Antona Janše

Za konec pa smo si tudi izdelali svečke iz pravega čebeljega voska, ki so jih učenci izdelovali z velikim veseljem in tudi izdelki so bili prečudoviti.   Več v galeriji.

Mentorica: Andreja Longer

Dostopnost