+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

 V petek 23. 3. 2023,  smo imeli naravoslovni dan, ki je bil ekološko obarvan. Sodelovali so učenci od 6. do 9. razreda.

Učenci šestih razredov so sadili koščice agrumov v lončke, ki so jih izdelali iz odpadnih rolic papirja, se pogovarjali o uporabi ostankov hrane in spekli pico iz stvari, ki večkrat ostanejo v hladilniku namen je bil ozaveščanje o pretiranem zametovanju hrane. Imeli so tudi predavanje Bontonček – Društvo za teorijo in kulturo hendikepa.

Učenci sedmih razredov so se pogovarjali o potrošništvu in razmišljali o najučinkovitejšem recikliranju rdeča nit delavnice je ozavestiti pretirano nakupovanje, nepotrebne nakupe, kaj vpliva na naše nakupe, zavajanje potrošnika…

 Učenci osmih in devetih razredov pa so si ogledali kemijske in fizikalne poskuse na temo plinov iz ozračja. S poskusi nas je očaral mag. Tomaž Ogrin z Instituta Jožef Stefan. Predelali so tudi vsebine KAKO ČIM BOLJ RECIKLIRATI IN ZMANJŠATI PRETIRANO NAKUPOVANJE.

V drugem delu naravoslovnega dneva smo se udeležili čistilne akcije Očistimo Kranj – Kranj ni več usran, ki jo je organizirala Zveza tabornikov občine Kranj skupaj z Mestno občino Kranj. Očistili smo Planino 2 in šolsko okolico, učenci so morali očistiti za to določene rajone. Pobrali smo zelo veliko odpadkov. Učenci tudi očistili šolske površine, pograbili veje in zasadili nove cvetlice.

Vsi smo se zavedali kako malo je treba, da je svet bolj čist in lepši.

Vodja naravoslovnega dneva Andreja Longer in aktiv naravoslovja

ČISTILNA AKCIJA – Očistimo Kranj

Peka pice

Dostopnost