+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Tehnični dan v Škofji Loki dne 12.12 2022

Robotika in programiranje

V malce ledenem in rahlo zasneženem mrzlem jutru smo se zbrali na šolskem dvorišču, cepetali smo v mrazu. A kmalu smo se posedli na avtobusa in se odpeljali v Škofjo Loko na Srednjo šolo za strojništvo. Tam smo imeli pester tehniški dan. Imeli smo tri delavnice:

  1. Izdelali smo utripajoči semaforček, ki smo ga prej sami programirali, nato pa sestavili in preizkusili. Delovalo je. Oj, kako smo bili tega veseli. To je robotika v tehniki.
  2. Izdelali smo lopatko za pepel (ali za smeti) iz pločevine. Pomagali so nam dijaki srednje šole pod vodstvom učitelja. Otroci so spoznali različne postopke preoblikovanja pločevine: Rezanje, krivljenje, spajanje, kovanje in brušenje.
  3. Skiro. Pogovarjali smo se o tem, kakšno konstrukcijo imajo skiroji, o njihovih prednostih in slabostih. Zelo lep skiro so izdelali na šoli kar dijaki sami skupaj z učiteljem. Ponovili smo pravila o varnosti v prometu, posebej glede vožnje s skirojem. Oba skiroja ste preizkusili na prostem.

Jutranji mraz se je kmalu polegel in se razvil v prekrasen sončen dan, ki se je prevesil v prav lepo popoldne in  žlahten večer. Ta me je šele spravil za mizo k pisanju. O vtisih se bomo z učenci še pogovarjali a vem, da nihče ni ostal ravnodušen. Navdušeni smo bili, kajne da ?

Všeč mi je bila robotika in programiranje robotkov. Da smo jih zrihtali tako,da so lučke svetile. Bil je perfekten dan.

Matija 7.a.

Najbolj sem uživala v robotiki, še posebej, ko smo naredile PARTY here. Res tudi vse ostalo je bilo OK. Smetišnica je že v polni uporabi. Ampak še vedno mi je malo žal,da je zmanjkalo časa in se nisem mogla voziti z električnim skirojem. Moram pa še reči, da se mi zdi šola zeloooovelika in lepa. Drugače je bilo fino.

Aleksandra 7.a

Zelo mi je bilo všeč in zanimivo, najbolj pa, ko smo delali smetišne, ker sem videla veliko novih in zanimivih naprav. Všeč mi je bilo tudi programiranje, ker si se lahko poigral z lučkami.

Brina 7.c

Bilo mi je všeč računalništvo. Z Brino sva veliko sprobavali in se zabavali.

Ana 7.c

Všeč mi je bilo vse. Bilo je zanimivo, veliko novega sem se naučila. Najbolj mi je bilo všeč računalništvo,sajrada programiram.

Brinca 7.a

Suzana Belak Pungartnik, vodja tehniškega dneva in učiteljica tehnike in tehnologije

Dostopnost