+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Dragi učenci in učenke,

prepričani smo, da ste počitnice preživeli lepo in da ste se tudi v tem času naučili veliko novih reči. Pred nami je novo šolsko leto, ki skriva tisočere skrivnosti, zanimivosti in izzive. Zagotovo vsak izmed vas v svojem srcu nosi svoje sanje, svoje želje in svoje cilje. Vredno se je truditi zanje, bodite vztrajni, predani, odgovorni do sebe in drugih ter nikoli ne obupajte ob porazih. Znanje, ki vam ga daje osnovna šola je vrednota, ki vas bo spremljala celo življenje, ki bo del vas, ko boste stopali na naslednje stopničke v življenju. Izkoristite to možnost, ki je nimajo vsi otroci na tem planetu. Skupaj z vami in za vas se bomo trudili vsi zaposleni na Aljaževi šoli.

Novo šolsko leto pred nekatere izmed vas postavlja več, pred druge manj ugank: »Kdo bodo moji novi sošolci, kdo bodo naši novi učitelji, mi bodo novi predmeti všeč in ali bodo težki?« Verjamemo, da bomo le s spoštovanjem dogovorov in medsebojnim spoštovanjem ustvarjali varno in spodbudno učno okolje. To bo še posebej pomembno v obdobju negotovosti, kako bo potekalo šolsko leto zaradi COVID-19. Prav vsi si želimo, da bi vaš glas odmeval za šolskimi zidovi celo leto brez prekinitev, da bi bili vaši obrazi veseli, polni radovednosti in brez mask.

Želimo si, da je pred vami čudovito šolsko leto, polno novih znanj, spletenih prijateljstev, vaših osebnih uspehov na številnih področjih, odličnih šol v naravi in dnevov dejavnosti ter da ga bomo vse do konca šolskega leta pripeljali varno in zdravo.

Spoštovani starši,

star slovenski pregovor pravi, da, kar se Janezek nauči, to Janez zna. Obdobje, v katerem so vaši otroci, je eno najpomembnejših obdobij v njihovem življenju, zato od njih pričakujte najboljše, kar zmorejo. Pri tem pa bodite realni. Spodbujajte jih z lastnim zgledom in besedami, ki vlivajo samozaupanje. Spremljajte jih, veliko se pogovarjajte z njimi in jih upoštevajte pri njihovih željah, kako preživeti skupen družinski čas. Vezi, ki jih boste stkali v tem obdobju, bodo vezi zaupanja tudi, ko vaši otroci odrastejo.

Vsi na šoli si želimo dobrega sodelovanja v trikotniku učenci – starši – šola. To bomo zmogli s konstruktivno in spoštljivo komunikacijo, upoštevanjem realnih možnosti, ki jih ima šolski prostor, medsebojnim upoštevanjem mnenj in zaupanjem, da delamo v dobrobit otroka.

Le skupaj z vami bomo zmogli, da vaši otroci in naši učenci odrastejo v odgovorne, samostojne ter zadovoljne ljudi. 

Cenjeni sodelavci,

Bertrand Russell je rekel, da noben človek ne more biti dober učitelj, če ne čuti tople naklonjenosti do svojih učencev in pristne želje, da bi jim posredoval, kar sam ceni.

Naj med nami še naprej vladajo spoštovanje, zaupanje, kolegialno sodelovanje in pozitivno razmišljanje. Želim si, da smo učencem varen pristan znanja, vrednot in temelj za njihovo samozaupanje. In če naša ladja kdaj odpluje na širno morje, naj se izogne čerem in se varno spet vrne nazaj v pristan.

mag. Lucija Rakovec, ravnateljica

Ra

Dostopnost