+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Mladinska zveza Brez izgovora organizira poletna taborjenja za mladostnike. Poudarek njihovega programa je predvsem zdravje mladih v povezavi z okoljem in trajnostnim razvojem, program taborjenja pa bo poln vsebinskih delavnic s to tematiko.

Taborjenje je namenjeno za učence od 6. do 9. razreda.

Na taborjenje se lahko prijavi kdorkoli, otroci in mladi iz socialno šibkejših družin pa se lahko taborjenja udeležijo brezplačno, saj vse njihove stroške poravna Ministrstvo za zdravje.

Na taborih bodo mlade opremili z veščinami za zdravopreživljanje prostega časa na področju prehrane, gibanja, duševnega zdravja in psihoaktivnih substanc. Krepili bodo njihove socialne veščine in jim ponudili orodja in kompetence za uspešen prehod v srednjo šolo in soočanje z izzivi, ki so povezani z obdobjem mladostništva.

Pozabili pa ne bodo na zabavo, druženje in sproščenost, ki so nedvomno najpomembnejši sestavni deli poletnih počitnic. 

KDAJ?

Taborjenje bo potekalo v več terminih:

  • 10. 7. – 15. 7.
  • 16. 7.  – 21. 7.
  • 24. 7. – 29. 7.
  • 30. 7. – 4. 8.
  • 14. 8. – 19. 8.
  • 21. 8. – 26. 8.

KJE?

Taborni prostor taborniškega Rodu odporne želve v vasi Zgornje Deskle.

Spali bodo v šotorih, prostor pa ima urejeno vso drugo infrastrukturo za udobje – kuhinja in sanitarije s toplo vodo.

Prevoz je z doplačilom organiziran iz več krajev po Sloveniji (Ljubljane, Logatca, Postojne, Vipave in Ajdovščine.

ZA KOGA?

Taborjenje je namenjeno učencem od 6. do 9. razreda, ki bodo po starosti razdeljeni v homogene skupine, program pa bo sestavljen iz ločenih in skupnih aktivnosti.

KOLIKO STANE?

Cena taborjenja je 250 € z DDV na udeleženca, do 31. maja 2021 pa nudijo 15 % popust na polno ceno, kar pomeni, da za taborjenje odštejete 212,5 €.

Za udeležence iz socialno ogroženih družin pa je taborjenje brezplačno, saj ga financirata Ministrstvo za zdravje RS in Mestna občina Ljubljana.

V kolikor želite, da se vaš otrok taborjenja udeleži brezplačno, boste starši upravičenost dokazovali neposredno pri Mladinski zvezi Brez izgovora (odločba o otroškem dodatku ali priporočilo CSD ali drugo dokazilo).

PRIJAVE IN VEČ INFORMACIJ

Prijavnico in več informacij najdete na spletni strani tabori.noexcuse.si.

KONTAKT

Mia Zupančič: 041 679 756 ali mia.zupancic@noexcuse.si

Dostopnost