+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

2. aprila, ob obletnici rojstva pravljičarja Hansa Christiana Andersena, praznujemo Mednarodni dan knjig za otroke. Letošnjo poslanico ob tem pomembnem dnevu je prispevala kanadska sekcija IBBY (mednarodna zveza za mladinsko književnost), nosi pa naslov Zgodbe so krila, ki te vsak dan ponesejo kvišku.

Angleško besedilo in prevod si lahko preberete tu: https://ibby.si/mz-2-april

Še ena čudovita poslanica predsednika Društva bralna značka Slovenija, Marka Kravosa, pa vas čaka tu: https://www.bralnaznacka.si/sl/aktualno/mislili-smo-da-nastopa-cas-zelenja

Ker letos poleg 70. obletnice knjižne zbirke Sinji galeb praznujemo tudi 100. obletnico rojstva vsem dobro znane pisateljice Ele Peroci, je Mestna knjižnica Ljubljana letošnjo bralnospodbujevalno akcijo posvetila njej.

Več informacij in vabilo k literarnemu in likovnemu natečaju najdete tu: https://www.mklj.si/novice/bralnospodbujevalna-akcija-2022/

***********

Ob tej priložnosti pa vas vabimo tudi v šolsko knjižnico, kjer vas čaka na tisoče nadvse zanimivih knjig! Novosti vsak mesec objavljamo na šolski spletni strani http://www.os-jakobaaljaza.si/novosti/ , od letos pa si na dom lahko izposodite tudi revije!

Naj vas zgodbe vsak dan ponesejo višje in višje!

************

Za konec pa še misel iz nagovora predsednika republike, Boruta Pahorja, ob tem pomembnem prazniku: “Dragi otroci, branje je nekaj čudovitega. Vodi nas preko meja domišljije, v nova prijateljstva in nova znanja, ki so zelo dragocena in nam v življenju vedno pridejo prav. Eden od pisateljev je nekoč zapisal, da tisti, ki rad bere, živi tisoč življenj. Prav vsakemu od vas želim, da jih vse doživite v vsej polnosti in čudodelnosti.”

knjižničarka Simona Polše Zupan

Dostopnost