+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Učenci 6. b razreda si v teh izrednih razmerah krajšajo čas s kuhanjem in ustvarjanjem jedi, predvsem sladic. Prav je, da se otroci tako zamotijo, saj se je porušila njihova dnevna rutina, ki jo otroci ne znajo sami vzpostaviti, zato jim jo morajo pomagati ohranjati starši in učitelji.

Enako kot mi so tudi otroci izpostavljeni stresu trenutnih razmer. Zato je še kako dobrodošlo, da zmanjšujejo stres s stvarmi, ki jih sprostijo med njimi je tudi kuhanje. Dobro je, da fokus usmerimo v stvari pri katerih uživamo in se temu predamo v celoti. Otroci to zelo dobro znajo, odrasli pa smo na to že malo pozabili. Ustvarjalnost krepi zadovoljstvo, jača hormon serotonin, ki je hormon notranjega zadovoljstva in miru.

Pomembno je tudi, da otroke pohvalimo, za njihove kuharske mojstrovine, četudi te niso najbolje uspele. S tem jih motiviramo za izboljšanje drugih izzivov, s tem pa ne mislim samo na kuhanje.

Prilagam fotografije  kuharskih mojstrovin učencev 6. b razreda in dva zanimiva filmčka, ki prikazujeta pripravo zelo dobrih mafinov (priporočam) in posrečeno umivanje rok z glasbeno spremljavo.

Lepo vas pozdravljam in ostanite doma in zdravi.

Učiteljica Andreja Longer


Video:

Dirigiranje … 

Mufins z bananami …

Foto galerija :

 

Dostopnost