+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Prvo srečanje z opero ni le naslov predstave, ki smo si jo ogledali v SNG Opera in balet Ljubljana, ampak resnično prvi korak, ki so ga naši učenci naredili v hišo umetnosti, ki je bila otrokom neznana.

Za ta korak se imamo zahvaliti našemu staršu g. Laslu Babinskemu, ki nas je s svojim kratkim nastopom na šolskem odru  navdušil nad otrokom neznano umetnostjo, opero.

Ta dan smo učiteljice učence v razredu pozdravile s peto besedo in otroci so nam lepo sledili in s petjem odgovarjali. Sledil je obisk opere in ogled prostorov od garderobe, prostranosti odra od zadaj, vozil za odrom, ki so se jih otroci pošteno zapomnili, česanja pričesk v maski, … Usedli so se v operno dvorano in spremljali dogajanje in pripravo scene na odru.

Končno je prišel tudi čas za predstavo. Otroci so uživali in njihovi odzivi so bili zelo pozitivni. Predvsem sta jim bila všeč Papageno in Papagena, ter lutka Olimpija,  da so otroci razumeli operne junake, je poskrbela povezovalka Jelka Rahne. Otroci bodo opero še obiskali, saj so bili navdušeni. Prilagam odziv tretješolke, ki je sama od sebe strnila misli in občutja.

Zapisala: Milena Ristić

Dostopnost