TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2017 IN DAN SLOVENSKE HRANE |
|
DAN |
PETEK, 17. november 2017 V času razrednih ur, ob 8. uri |
SESTAVA | mleko, maslo, med, kruh, jabolko |
CILJI
|
• pomen zajtrka v prehrani, • spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja, • sezonsko dostopnejše sadje in zelenjava imata več vitaminov in višjo hranilno vrednost, • manjša uporaba aditivov, • bogat in tradicionalni okus, • zmanjšanje toplogrednih plinov zaradi krajših transportnih poti, • ohranjanje delovnih mest na podeželju.
|
IZVEDBA | Ura je namenjena pogovoru o pomenu zajtrka, zdravi hrani, bontonu pri uživanju hrane … (razrednik, sorazrednik). Dežurni učenci prinesejo zajtrk v razred in ga skupaj z razrednikom in sorazrednikom pojedo. |
Organizator šolske prehrane: Bogdana Jocif Terčon Ravnatelj: Jože Povšin