+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2017

IN DAN SLOVENSKE HRANE

DAN

PETEK, 17. november 2017

V času razrednih ur, ob 8. uri

SESTAVA mleko, maslo, med, kruh, jabolko

CILJI

 

 

 

 

 

• pomen zajtrka v prehrani,

• spodbujanje lokalne samooskrbe s    kakovostno hrano iz lokalnega okolja,

• sezonsko dostopnejše sadje in zelenjava imata več vitaminov in višjo hranilno vrednost,

• manjša uporaba aditivov,

• bogat in tradicionalni okus,

• zmanjšanje toplogrednih plinov zaradi krajših transportnih poti,

• ohranjanje delovnih mest na podeželju.

 

IZVEDBA Ura je namenjena pogovoru o pomenu zajtrka, zdravi hrani, bontonu pri uživanju hrane … (razrednik, sorazrednik). Dežurni učenci prinesejo zajtrk v razred in ga skupaj z razrednikom in sorazrednikom pojedo.

 

Organizator šolske prehrane: Bogdana Jocif Terčon                                 Ravnatelj: Jože Povšin

Dostopnost