+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Pozdrav ravnatelja

Smo dobro opremljena srednje velika javna osnovna šola s 489 učenci v 22 oddelkih. Nahajamo se v blokovskem naselju Planina v Kranju. Pouk izvajamo v stavbi, ki je bila zgrajena leta 1980/81, a ves čas skrbimo za posodabljanje opreme učilnic, telovadnic in drugih prostorov, kar omogoča odlične pogoje za kakovostno izvajanje pouka in dobro počutje učencev ter zaposlenih. V marsičem smo podobni ostalim osmim osnovnim šolam v kranjski občini, vendar se od njih tudi v marsičem razlikujemo. Ponašamo se s šolskim bazenom, kjer se lahko naši učenci od 1. do 5. razreda učijo plavanja. Povezava šolske stavbe s Športno dvorano Planina pa nam omogoča izredno kakovostno in pestro izvedbo pouka športne vzgoje.

Prizadevamo si, da bi učenkam in učencem ponudili čim več različnih dejavnosti, ki bi jim omogočale, da najdejo svoje močno področje, da se lahko oblikujejo v celovite, ustvarjalne in odgovorne osebnosti. Skupaj si želimo posejati čim več semen, ki bodo pognala korenine raznobarvnim in uspešnim rastlinam mladostne ustvarjalnosti.

V naših prostorih so našla domovanja številna društva in klubi. Ponosni smo na tesno povezanost in sodelovanje z lokalno skupnostjo.

Z rednim posodabljanjem spletne strani vas želimo sproti obveščati, kaj se dogaja pri nas. Vabimo vas, da jo večkrat obiščete.

Ravnatelj Jože Povšin

Um je ogenj, ki ga je treba podpihovati, ne posoda, ki jo je treba napolniti.

Plutarh

Dostopnost