+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

za akcijo V Kranju dobro v srcu mislimo

Kranj, 13. december 2023 – V soboto, 16. decembra, se bosta v sklopu Prešernega decembra v mestnem jedru Kranja na Glavnem trgu odvijala dobrodelno kuhanje in bazar. Med 10. in 12. uro bo za kuhalnico prijela tudi podžupanja Mestne občine Kranj Manja Zorko, učenci kranjskih osnovnih šol pa bodo za dobrodelne prispevke ponujali unikatne praznične izdelke.

Dobrodelnost s kuhanjem in ustvarjalnostjo poteka v okviru projekta V Kranju dobro v srcu mislimo, kjer bodo za dober namen pripravili domač ričet in golaž. Podžupanja bo sodelovala pri kuhanju, učenci pa bodo na stojnicah ponujali praznične izdelke, ki so jih sami ustvarili. Zbrani prostovoljni prispevki od okusnih obrokov in prodanih unikatnih izdelkov bodo namenjeni družinam, ki so se znašle v stiski in potrebujejo pomoč.

Glavni trg bo tako poleg prazničnih lučk in veselja zapolnjen tudi s toplino in humanostjo. Dogodek je odlična priložnost, da se združimo v skupnem prizadevanju za pomoč tistim, ki to najbolj potrebujejo. Družine, ki bodo deležne pomoči, so izbrali po predlogih OŠ Matije Čopa, OŠ Helene Puhar, OŠ Predoslje, OŠ Orehek, OŠ Simona Jenka, OŠ Stražišče, OŠ Franceta Prešerna Kranj, OŠ Jakoba Aljaža ter CSD Gorenjska, enota Kranj. Predlog za izbor starostnikov je podalo Društvo upokojencev Kranj.

Vabljeni, da se pridružite temu posebnemu doživetju, kjer se okusna kulinarika sreča z dobrodelnostjo, ustvarjalnostjo in solidarnostjo.

Vabljeni k sodelovanju

Družinam in posameznikom v stiski lahko pomagate tako, da:

  • na številko 1919 pošljete sporočilo KRANJ5 in tako donirate 5 €

(Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletnih straneh www.visitkranj.si in www.kranj.si.)

  • prostovoljni prispevek nakažete:
  • na TRR Društva prijateljev mladine Kranj SI56 6100 0000 5487 540, odprt pri Delavski hranilnici d. d. Ljubljana, s sklicem SI00 500-15112023, koda namena: CHAR , referenca/sklic: V KR DOBRO V SRCU MISLIMO

ali

  • na TRR Zveze prijateljev mladine Slovenije SI 56 0310 6100 1018 757, odprt priSKB banka, d. d., s sklicem SI00 07-245017, koda namena: CHAR, referenca/sklic: V KR DOBRO V SRCU MISLIMO

PRILOGA – VABILO

Dostopnost