+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Z današnjim dnem se pričenja vseslovenska akcija Teden pisanja z roko 2023, ki jo organizira Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo in nekaterimi drugimi podjetji – že osmič zapored. Projektu, ki bo potekal med 23. in 27. januarjem 2023, se priključuje tudi naša šola. Prav je, da se zavedamo, da je pisanje z roko zelo pomembno, predvsem v času, ko si ne znamo zamišljati dneva brez računalnikov in drugih sredstev za digitalno komunikacijo.           

Letošnja osrednja tema projekta je Mislim tiho, pišem počasi, s katero želimo v ospredje postaviti počasnost, pa tudi dejstvo, da naš rokopis odraža naša notranja stanja. Verjamemo, da tema ponuja številne možnosti ustvarjalnosti ter inovativnosti pri pouku.

Namen Tedna pisanja z roko je ozavestiti mlajše in starejše o pomenu pisanja z roko, ga spodbuditi, vzpostaviti družbeno pozitiven odnos do pisanja z roko, poudariti pomen razvoja individualnosti, vplivati na razvoj fine motorike pri učencih ter izraziti spoštovanje in naklonjenost, saj je pisanje z roko bolj osebno.

Vsako leto Teden pisanja z roko podpirajo tudi izbrani ambasadorji – letos so to: Ambasadorji letošnjega projekta so: Rok Terkaj – Trkaj, rap glasbenik; Aksinja Kermauner, specialna pedagoginja in pisateljica; Stanka Dešnik in Nataša Moršič, KP Goričko (regijski partner); Dejan Živković, plesalec in vodja plesne šole Zeko.

Skozi cel teden se bodo na razredni stopnji izvajale različne dejavnosti. Del akcije pa ste seveda lahko tudi ostali, tako učenci predmetne stopnje, učitelji in starši. Veseli bomo vsakega zapisa z roko, lepe misli ali sporočila, ki ga boste delili z nami in s tem pomagali ohranjati pisanje z roko.    

Prispevke lahko pošljete na anja.lukancic@os-jakobaaljaza.si

Ste že všečkali njihovo Facebook stran https://www.facebook.com/radipisemozroko?

Pišimo z roko in ohranimo kulturo pisanja!

Koordinatorica Anja Lukančič

Dostopnost