+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

V tem tednu, od 25. 10. do 28.10. 2022, na šoli gostimo TOM nahrbtnik. Gre za projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki poteka v okviru Tom telefona, ki je edini splošni telefon za pomoč otrokom in mladostnikom v Sloveniji.

Tom nahrbtnik nas opomni, da lahko otroci in mladostniki anonimno in brezplačno kontaktirajo Tom telefon vsakič, ko potrebujejo pomoč in pogovor.

Učenci od 4. do 9. razreda v tem tednu preko delavnice z učitelji spoznavajo Tom telefon, kjer lahko na brezplačni telefonski številki 116 111 svetovalcem anonimno zaupajo svoje težave ali jih prosijo za nasvet in dodatne informacije ali pa jih kontaktirajo preko spletne pošte ali e-klepetalnice.

Namen sodelovanja v projektu je otrokom in mladostnikom sporočiti, da nobena težava ni prevelika ali premajhna za pogovor, saj nam pogovor lahko pomaga, da se počutimo lažje, se razbremenimo, rešimo težavo in vemo, da v stiski nismo sami.

Nahrbtnik TOM telefona potuje po šolah v vseh slovenskih regijah. Do sedaj je obiskal že več kot 120 osnovnih šol.

Po zaključku akcije, 20. novembra, na rojstni dan TOM telefona, bodo med sodelujočimi šolami v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije en razred v vsaki regiji nagradili za najbolj izvirno razlago TOM-ovega slogana »Odgovor je pogovor®.

dav
Dostopnost