+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Kaj je AAI prijava?

AAI prijava je vrsta enotne prijave za izobraževalno in raziskovalno sfero v Sloveniji, kjer lahko uporabnik z enim uporabniškim imenom in geslom dostopa do velikega števila uporabnih storitev. Sistemi za enotno prijavo se združujejo v federacijo ArnesAAI, tu kratica AAI pomeni Avtentikacijska in Avtorizacijska Infrastruktura.

Office 365 A3 licenca

Vsak učenec, ki obiskuje Osnovno šolo Jakoba Aljaža Kranj je upravičen do  Office 365 A3 licence. Če je torej v družini več otrok, ki obiskujejo našo šolo, je VSAK od njih upravičen licence A3.

Spodaj lahko preberete, kaj nudi vsaka licenca, in si prenesete obrazec za dodelitev licenc za vašega otroka. Če je v družini več otrok, morate izpolniti in oddati obrazec (prijavnico) za vsakega otroka posebej.

Kako lahko dobim uporabniško ime za enotno prijavo?

Uporabniško ime priskrbi šola učencem 4. razreda za opravljanje kolesarskega izpita. Uporabniška imena obdržijo učenci do konca šolanja na OŠ Jakoba Aljaža Kranj. Uporabniku upravičenost do licenc poteče s prenehanjem šolanja na naši šoli (konec 9. razreda, prestop na drugo šolo, predčasno prenehanje šolanja na naši šoli). Takrat se uporabniku odvzamejo licence in uporabniško ime, vsebine uporabnika pa se brišejo. Šola NE ODGOVARJA za morebitno izgubo podatkov ali dokumentov v oblaku med uporabo ali ob prenehanju uporabe servisa Office 365!

Več si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Dostopnost