+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

PRIDNE ROKE, ZLATO SRCE –   HUMANITARNA AKCIJA ZA UKRAJINO  

                                                           »Solidarnost najbolje izraža spoštovanje človeškega dostojanstva

                                                              Franz Kafka

Spoštovani starši, učitelji, dragi učenci!

Prejšnji teden smo zbirali nujno potrebne stvari za ljudi na vojnem območju v Ukrajini. V tej humanitarni akciji, se je naša šola pridružila Iskratelu. Skupaj smo zbrali kar trinajst palet različnega materiala, samo naša šola je prispevala več kot tri polne kombije. Vse nujno potrebne stvari so bile v petek odpeljane v Ukrajino, kjer jih ljudje nujno potrebujejo.

Zato iskrena HVALA vsem, ki ste se odzvali akciji in s tem  izrazili srčno kulturo, solidarnost in povezanost, kar je temelj medčloveških odnosov. 

Organizatorica humanitarne akcije na OŠ Jakoba Aljaža

Andreja Longer

Zahvala glavnega direktorja Iskratela.

Spoštovane sodelavke, spoštovani sodelavci,

danes je tovornjak iz Iskratela odpeljal kar 13 palet različnega materiala, ki smo ga zaposleni za Ukrajino v takšni količini zbrali v tednu dni. Vse je odpeljano v skladišče podjetja Duol, ki je eno izmed glavnih zbirnih mest humanitarne pomoči. Škatle so prispevali tudi učenci in učitelji iz kranjske OŠ Jakoba Aljaža. Slednjim smo za vse zbrane pakete z veseljem odstopili del našega skladišča.

Suha hrana, higienski pripomočki, topla oblačila, obutev, zdravila, pitna voda, kompleti prve pomoči, nahrbtniki, spalne vreče, stvari za dojenčke in otroke ter še veliko več so tako že na poti v državo, kjer je vojna, kjer nas ljudje najbolj potrebujejo. 

Izjemno ponosen in vesel sem, da smo se odzvali v tako velikem številu – srčni, sočutni in z občutkom za sočloveka. Še enkrat smo dokazali, da povezani – tudi v težkih trenutkih – zmoremo vse.

Iskrena hvala vsakemu in vsem za brezpogojno pomoč.

 Robert Kuzmič, glavni direktor

Dostopnost