+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Valentinovo je praznik zaljubljencev. A zaljubljenost se redko druži z ljubeznijo. Ljubezen je odnos, za odnos je treba delati, zaljubljenost je nagon. Ljubezen brez zaljubljenosti živi, ko smo zaljubljeni pa bolj mislimo in si želimo, da bi bila to ljubezen. Simbol ljubezni je srce, ki je spodaj zašpičeno. Vemo, da boli, če nas kdo zbode, naj bo to z besedo ali z dejanjem. Lepo nam je, če nas kdo poboža z lepim pogledom, dobrim dejanjem in nasmehom. Ljudje smo taki. Veseli in srečni smo, če smo ljubljeni in ljubimo. Naj nam nikoli ne zmanjka razlogov za ljubezen.


Pri tehnični vzgoji smo se s srci ukvarjali tako, da smo jih izrezali iz papirja, stiroporja in žice. Srca različnih velikosti smo pobarvali in jih nato skladali v kompozicije.

V šestem razredu smo izrezovali papirnata srca in spomladansko cvetje. Oblikovali smo venčke in nanje nalepili izrezano okrasje. Nato smo pobarvali velik stiroporni pano in nanj nalepili nešteto src v modri, beli in rdeči barvi. Vsak od nas naj izbere svojega in vanj vtisne svojo dobro misel. Misli imajo veliko moč. Vse dobre misli naj preplavijo našo šolo in naše domove in nam vsem polepšajo dan.

V sedmem razredu smo srca oblikovali iz stiroporja. Delamo izdelek iz umetnih mas, mednje spada tudi stiropor, smo se učili. Uporabili smo vročo žičko za rezanje, robove smo do gladkega pobrusili z brusilnim papirjem in površino pobarvali.
V osmem razredu smo delali izdelke iz žice. Izbrali smo žice iz različnih vrst kovin, to temo obdelujemo v osmem razredu. Srca imajo spirale, zavoje in drugo okrasje.

Poljubčki ustvarjalnih idej naj pogrejejo tudi vaša srca.


Učiteljica tehnične vzgoje: Suzana Belak Pungartnik

Dostopnost