+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Glede na potrjene primere okužbe z novim koronavirusom (SARS-CoV-2) v Sloveniji vam pošiljamo posodobljene usmeritve, ki nadomeščajo vse dosedanje usmeritve Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.
V Sloveniji še ni razglašena epidemija in niso izrečeni ukrepi zapiranja vrtcev, šol in ostalih izobraževalnih ustanov. Pojav novega koronavirusa naj ne ohromi vsakdanjega življenja. Simptomi in znaki okužbe so podobni tako pri COVID-19 kot pri drugih okužbah dihal. Ministrstvo za zdravje in NIJZ natančno spremljata dogajanje, obveščata javnost o preventivnih ukrepih in pripravljata ustrezne ukrepe za zajezitev širjenja okužb v Sloveniji.
Ministrstvo za zdravje v skladu z Zakonom o nalezljivih boleznih odloča, koordinira in določa relevantne ukrepe glede pogojev za potovanja v državo, v kateri obstaja možnost okužbe (ter prihode iz teh držav) in glede gibanja prebivalstva na okuženih območjih, ter lahko začasno omeji ali prepove zbiranja ljudi (npr. po šolah). O tem mora Ministrstvo za zdravje nemudoma obvestiti tudi javnost.
Trenutna epidemiološka situacija NE narekuje izrednih ukrepov, zato ni posebnih omejitev pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti, tako v delovnem okolju kot vsakdanjem življenju (NIJZ, 5.3.2020).
V skladu s trenutno sprejetimi usmeritvami smo zato posodobili tudi naše usmeritve; te naj vam bodo v pomoč pri ustrezni pripravi na tveganja ter pri posodobitvi vašega načrta odzivanja in obveščanja. Učinkovito, pravočasno in ustrezno odzivanje namreč lahko dosežemo le z usklajenim odzivom in delovanjem.

► Korona virus – posodobljene usmeritve

Dostopnost