+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

V soboto, 7. 12., je na naši šoli potekalo Osnovnošolsko posamično prvenstvo Gorenjske v šahu. Našo šolo so odlično zastopali: Martin Kurnik in Aleks Lončarević iz 1. b, Tija Škripić, Samo Oman in Nikolas Ranđelović iz 3. a, Juša Ošljak, Lenart Kurnik, Aleksej Grubor in Juš Batagelj iz 3. c ter Maks Demšar iz 6. c.

Tokrat so prav vsi dosegli izjemne rezultate, saj so se vsi, razen začetnikov na turnirjih, uvrstili v zgornjo tretjino tekmovalcev, začetniki pa so dosegli kar tri ali štiri zmage od sedmih. Najbolj vidni rezultati pa so:

Juš Batagelj, ki je zmagal vseh 7 partij in postal gorenjski prvak do 9 let,

Tija Škripić, prav tako brez poraza, je postala gorenjska prvakinja do 9 let in

Maks Demšar, ki je postal gorenjski podprvak v kategoriji do 15 let, 1. mesto pa se mu je za las izmuznilo.

Posebna pohvala gre tudi Lenartu in Aleksu, saj sta bila najmlajša igralca na turnirju in sta kljub temu dosegla Aleks tri in Lenart štiri zmage, Juša in Lenart sta pristala na odličnem 4. mestu, Nikolas je dosegel najboljšo uvrstitev doslej, in sicer 5. mesto, kot tudi Samo s 7. mestom, Aleksej pa je bil med mlajšimi igralci v svoji starostni skupini s precej težkimi nasprotniki in se uvrstil na zelo dobro 7. mesto.

Tukaj si lahko ogledate galerijo slik, rezultati pa so na voljo na povezavi: http://www.tomo-zupan.org/wp-content/uploads/2019/12/bilten_os_posamicno.pdf .

Vsem iskreno čestitamo!

mentorica Simona Polše Zupan

 


 

Dostopnost