+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Polni pričakovanj smo v ponedeljkovem jutru odrinili iz meglenega Kranja in se po dobri uri vožnje ustavili v Pokrajinskem muzeju Kočevje. Tam smo si ogledali kratek film o zgodovini pokrajine ter se usedli v dvorano, kjer se je sestal prvi slovenski parlament pred zasedanjem AVNOJ. Učiteljica Darja Resnik Debevc nam je recitirala nekaj Kajuhovih pesmi, nato pa smo imeli organizirani delavnici pisanja z gosjim peresom ter arheološko izkopavanje in sestavljanje lončevine.

Ko smo prispeli v Osilnico, smo se okrepčali z obilnim kosilom, nato pa se razporedili po sobah. Še isti dan smo odšli na dolg pohod po okoliških vaseh in gozdovih, od koder smo prinesli kostanj in nekaj čudovitih marel, k sreči pa so se zveri (beri: medvedi, volkovi in risi) še pred našim prihodom hitro poskrile po svojih brlogih.

Naslednjega dne smo se prebudili z jutranjo telovadbo, pospravili sobe, uredili ležišča, po okusnem zajtrku pa smo se učili streljati z lokom, plezali po plezalni steni in imeli delavnico iz floristike. Proti večeru smo odšli v gozd ter se učili preživetja v naravi (postavljanje ognja, koče, pasti za divjad). V sledečih dneh se je zvrstilo veliko število dejavnosti, po katerih smo se bolje povezali kot skupina: na ustvarjalnih delavnicah smo izdelovali rože iz papirja, v gozdu smo spoznavali vrste dreves, hranili smo jelene v obori, jedli sveža jabolka z dreves, na igrah Petra Klepca smo morali za uspeh medsebojno sodelovati in biti drug z drugim potrpežljivi, na travniku smo tekmovali v igri med dvema ognjema, nato pa si že malo utrujene mišice sprostili v bazenu in džakuziju. Prisluhnili smo osilniškim legendam in spoznali zgodovino kraja, kolesarili smo po dolini reke Kolpe ter se po njenih brzicah spustili v kanujih. Na družabnih večerih smo odlično uprizorili smešne skeče iz restavracije, knjižnice in učilnice, popevali karaoke, poplesavali rinčinčin ob tabornem ognju, kjer je preskočilo več takšnih in drugačnih iskric. Z nagradama zlata in srebrna rjuha smo nagradili najbolj urejena ležišča.

Na koncu smo se znašli še na orientacijskem pohodu in tabor zaključili polni novih spoznanj in prijateljskih vezi, ki bodo še dolgo trajale.

 

 

Učitelji: Jana, Jaro, Tanja

 

no images were found

 

 

 

Osilnica ob Kolpi, 15. 10. 2018

Dostopnost