+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

Strpnost ima univerzalen in večno aktualen pomen, tako za odrasle, kot za otroke in mladostnike. Za slednje je še posebej pomembno, da razumejo pojem strpnosti in prepoznavajo destruktivne posledice nestrpnosti, zato je to načelo izpostavljeno tudi v Beli knjigi o vzgoji in izobraževanju ter zajeto v učnih programih za osnovne in srednje šole ter kurikulumu za vrtce. 

Strpnost je v sodobnem času še toliko bolj pomembna in ključna za zdrav in tvoren razvoj posameznika in družbe, zato je bistveno, da se zavedamo, da strpnost ni nekaj samoumevnega, ampak si je zanjo potrebno prizadevati, se o njej izobraževati in jo trajno negovati.

Tako so učenci predmetne stopnje lansko leto v mesecu novembru sodelovali na likovnem natečaju “Dan strpnosti”, v tednu mednarodnega dneva strpnosti (16. november).Učenci so na zelo domiselni in izvirni način pokazali svoj odnos do strpnosti in nestrpnosti.

Organizator Izobraževalni center Eksena, bo ob koncu meseca januarja 2021 organiziral osrednjo nacionalno skupno razstavo izbranih izdelkov. 
Tudi letos bo natečajna komisija izbrala najbolj ekspresivne likovne izdelke učencev, na kateri bodo zmagovalcem podelili svečano plaketo.

Jernej Trampuš

Dostopnost