+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

V soboto, 16. 11. 2019, je bil mednarodni dan strpnosti.

Strpnost je medsebojno spoštovanje, kjer spoštujemo drug drugega, kljub temu da smo si različni. Torej smo strpni, ko smo z nekom prijatelji, se spoštujemo in se imamo radi. Strpnost ni popustljivost, prijaznost ali prizanesljivost. Strpnost je predvsem aktiven odnos, ki ga spodbuja priznavanje univerzalnih človekovih pravic in temeljnih svoboščin drugih.

V tednu od 11. 11. do 15. 11. 2019 so na šoli potekale dejavnosti, ki so učence ozaveščale o pomenu strpnosti in prijateljstva. Razvijati večjo strpnost do drugačnih je tudi letošnji prednostni cilj šole.

V sredo, 20. 11. 2019, smo v šolski avli postavili razstavo likovnih in pisnih izdelkov učencev, ki so sodelovali v delavnicah, ki so jih izvedli učitelji.

Najizvirnejše izdelke bomo posredovali Izobraževalnemu centru Eksena. Sodelovali bodo na natečaju, v katerem bodo avtorji izdelkov izbranih risbic, njihovi mentorji in koordinatorji projekta deležni častnega sprejema pri varuhu človekovih pravic, izbrani izdelki pa bodo razstavljeni na osrednji nacionalni razstavi.

Vljudno vabljeni na ogled razstave do 10. 12. 2019!

Tim za kakovost

 

Koordinator projekta Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo je Izobraževalni center Eksena. Časten pokrovitelj projekta je varuh človekovih pravic in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO.

 

  

 

 

 

Dostopnost