+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

V četrtek, 20. 6. 2024, nam je vreme končno prišlo naproti s toplimi sončnimi žarki, da smo lahko izpeljali tradicionalni Aljažkov dan. Dogodek so s pozdravnim nagovorom začele: podžupanja Mestne občine Kranj, ga. Manja Zorko, predsednica KS Huje, ga. Sonja Mašič, predstojnica ZRSŠ OE Kranj, ga. Doris Kužel, in ravnateljica, ga. Lucija Rakovec. S skupnimi močmi so na šolskem igrišču posadile drevo prijateljstva, ki ga je financiralo KS Huje.  Na odru se je pod kar iskrilo od živahnih Aljažkovih talentov in stroga komisija se je na koncu odločila za zmagovalni par, ki si je prislužil brezplačen ogled Magic Beasts na Bledu. Vse krasne točke od rapanja, pevskih in plesnih točk, risanja na odru, igranja na inštrument …, ki so jih naši učenci pripravljali kar nekaj časa, so nas vse navdušili in prepričali, da naša šola zares skriva mnoge talente, ki bodo v prihodnosti stali na še večjih odrih.

Lahko smo si ogledali tudi s srebrno plaketo Javnega sklada za kulturne dejavnosti nagrajeno lutkovno predstavo MALI BOBER IN ODMEV. Navdušila nas je tudi skita gostja, trenutno najbolj poznana kot igralka v priljubljeni slovenski seriji Skrito v raju in miss Slovenije, Maja Zupan. Čudovit intervju na odru bo mogoče prebrati v naslednji številki časopisa  Aljažek, za številne avtograme in selfije pa so poskrbeli naši učenci že kar med samo prireditvijo.

Dogodek je ponujal tudi trajnostno naravnane stojnice od izmenjevalnice oblačil do izmenjevalnice igrač, poslikave obraza, fotoaljažnico, stojnico s šolskim glasilom … Vsi lačni so si lahko opomogli na stojnici šolske kuhinje, obiskovalci so lahko preizkusili svojo srečo tudi na  vedno dobro obiskanem aljažkovem srečelovu, ki smo ga pripravili ob podpori naših sponzorjev.

Za bolj športne navdušenca smo pripravili tekme v nogometu in košarki ter jim za odlične dosežke izročili unikatne medalje, izdelane posebej za ta dogodek. Drugi športni navdušenci so se lahko pomerili v družinskih športnih igrah, skakanju na napihljivem trampolinu in v šahu.

Zelo veseli pa smo bili tudi donacije Zavarovalnice Triglav in Butan plina, ki je pokril 8-urni brezplačni servis koles za vse zainteresirane prebivalce iz obeh naših krajevnih skupnosti; KS Huje in KS Planina. Dogodek pa je imel tudi dobrodelno noto, saj smo zbirali sredstva za OŠ Bistrica, šolo, ki jo je pred slabim mesecem prizadel  požar. Ob koncu se kar nismo mogli posloviti, na odru so se kar nadaljevale številne karaoke, starši so klepetali ob prijetnem druženju, otroci tudi ob 20. uri sploh še niso bili zaspani, ker je bilo toliko akcije …

Verjamemo, da o taka druženja neprecenljiva in da stkejo nevidne vezi še boljšega sodelovanja med šolo, starši in lokalno skupnostjo, zato hvala vsem, ki ste prispevali, da je dogodek tako lepo uspel.  

mag. Lucija Rakovec, ravnateljica

Aljažkov dan v videu:

Aljažkov dan v sliki:

Drevo dobrega sodelovanja

mag. Lucija Rakovec, ravnateljica

Sonja Mašić, predsednica KS Huje

Doris Kužel, predstojnica ZRSŠ OE Kranj

Manja Zorko, podžupanja MO Kranj

Maja Zupan, Miss Slovenija 2017

Povezovalka prireditve: Anja Jakopič

Milena Ristič, napovedovalka

Florijana Žnidaršič, učiteljica GUM (za mešalno mizo)

Vtisi šolskih novinarjev (učencev)

ARHIV: Aljažkov dan (16. 6. 2022)

Dostopnost