+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

V sredo, 15. 9. 2021 so se učenci z učiteljicama izbirnih predmetov Turistična vzgoja, Življenje človeka na zemlji in Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami udeležili vodenja po Kranju, ki je potekal v okviru Tedna vseživljenjskega učenja. Prijazna vodička nas je sprejela pred Kranjsko hišo in skupaj z njo smo si ogledali kranjske znamenitosti vse od Prešernovega gaja do Pungerta. Opozorila nas je na nekatere, tudi Kranjčanom neznane zanimivosti in nam povedala kar nekaj zgodb o Kranju.

Manca Perko in Maša Slatnar

Učenci so o sredinem vodenju zapisali:

V sredo na ogledu kranjskih znamenitosti sem se veliko novega naučil in zapomnil. Bilo mi je zelo všeč.

– Matic 8.a

V sredo, 15.9.2021 ko smo imeli vodenje po Kranju, sem se imel super. Lepo sem preživel del dneva in izvedel še več stvari o Kranju. Všeč mi je bilo, ko sem izvedel, da zida ni bilo na strani kanjona. Izvedel sem tudi, da ima Kranj enega globljih kanjonov in da se lahko pohvalimo s tem, da smo imeli lesen most, ki so ga zaradi nagiba zažgali. Bilo mi je super in upam, da bomo to še večkrat naredili, mogoče še v kakšnem drugem mestu.

– Andraž 9.b

Bilo je zanimivo, ko nam je na Pungertu razlagala, zakaj je bil slikar zaprt (zaradi tega, ker je risal denar), ko smo bili na pokopališču Franceta Prešerna pri obzidju in ko smo videla, kje so bili včasih gradovi.

– Špela 8.c

Dostopnost